Dampremmende folie 180 micron

Actie!
Bouwfolie zoom

Hover

Bouwfolie
Full Screen

Dampremmende folie 180 micron

58.96139.77 incl. BTW

Een dampremmende folie 180 micron is een LDPE-folie (LDPE = Low Density Poly Ethyleen).
Een dampremmende folie brengt u aan de  binnenzijde (warme zijde) van een constructie aan om vocht tegen te houden.
Deze folie heeft een minimale dikte van 150 micron en maximaal 400 micron.

Doeleinden/toepassingen 

De dampremmende laag wordt gebruikt om vochtschade te voorkomen.
Warme lucht in gebouwen condenseert tegen de koude bouwdelen.
Daardoor kan vocht in de constructie en/of in het isolatiemateriaal doordringen.
Als gevolg hiervan kunnen schimmels, roest of zelfs houtrot ontstaan.
Verder is deze dampremmende folie in houtskeletbouw een uitstekende toepassing.

µ-waarde van dampremmende folie 180 micron

Waterdamp gaat steeds van zones met een sterke concentratie aan damp (hoge dampspanning) naar zones met een minder hoge dampspanning.
Dit noemt men ook wel de waterdampdiffusie.
Waterdampdiffusie is dus de waterdamp die door het materiaal heen gaat.
Het materiaal waar de damp doorheen stroomt, werpt altijd een weerstand op.
Deze weerstand waarde wordt weergegeven als µ-waarde.

Hoe lager de µ-waarde, des te sneller de waterdamp wordt afgevoerd.
Een hoge µ-waarde is dus dampremmend.

 

Dampremmende folie 180 micron

Dampremmende folie 180 micron is een zeer sterke folie die toegepast wordt als dampremmende folie ter bescherming van uw isolatie. Door een dampremmer te plaatsen aan de binnenzijde tegen uw isolatie aan voorkomt u dat vocht in de isolatie kan komen. Zo krijgt u op lange termijn geen schimmel of vochtproblemen in uw isolatie en of wanden.

µ-waarde van bouwfolie / PE-folie 180 micron

Waterdamp gaat steeds van zones met een sterke concentratie aan damp (hoge dampspanning) naar zones met een minder hoge dampspanning. Dit noemt men ook wel de waterdampdiffusie. Waterdampdiffusie is dus de waterdamp die door het materiaal heen gaat. Het materiaal waar de damp doorheen stroomt, werpt altijd een weerstand op. Deze weerstand waarde wordt weergegeven als µ-waarde. Hoe lager de µ-waarde, des te sneller de waterdamp wordt afgevoerd. Een hoge µ-waarde is dus dampremmend. µ-waarde van dampremmende bouwfolie / PE-folie 180 micron is 0,00018 Dit komt overeen met een luchtlaag van 70,2 m µ-waarde van dampremmende bouwfolie / PE-folie 150 micron is 0,00015 Dit komt overeen met een luchtlaag van 58,5 m µ-waarde van dampremmende bouwfolie / PE-folie 270 micron is 0,00270 Dit komt overeen met een luchtlaag van 1.053 m Voor meer informatie kijk eens op https://nl.wikipedia.org/wiki/Dampremmende_laag

Beton storten

Wanneer u beton gaat storten is het plaatsen van een dampremmende folie zeer belangrijk. De dampremmende folie zorgt ervoor dat de beton niet vermengt word met de ondergrond zoals bv zand. Zo verbruikt u minder beton en is milieuvriendelijker. Wat zeker ook van groot belang is dat de dampremmende folie voor een afdichtingslaag zorgt waardoor het vocht uit de beton niet te snel weg kan lopen. Anders zou het beton te snel opdrogen en hierdoor ontstaan dan scheuren. Wij leveren bouwfolie/PE-folie van 30 micron tot 270 micron. Bouwfolie is een dampdichte folie met zeer veel toepassingen.

Enkele voorbeelden voor toepassingen van bouwfolie zijn:

– het afdekken van hout, stenen, kozijnen of dakplaten – het beschermen van vers gestorte betonvloeren – afdekfolie of afdekplastic is ideaal voor afschermen van de binnenmuren tijdens het storten van vloeren – bouwfolie is ook perfect te gebruiken voor het bedekken van meubels, vloeren of andere kwetsbare onderdelen tijdens schilderwerken – als dampremmer, hiervoor dient u PE-folie of plastic folie te gebruiken met een minimale dikte van 150 micron. Afdekfolie of afdekplastic wordt ook vaak gebruikt in de bouw om de open raamwerken dicht te maken voordat er later ramen in komen of als ondervloer bij het storten van beton. Bouwfolie 180 micron of nog dikker 270 micron is ook goed te gebruiken als stucloper ter bescherming van de ondergrond. U kunt kiezen tussen de regeneraat PE-folie, deze is gemaakt van gerecycled materiaal, of een heldere PE-folie A-kwaliteit. Deze is geproduceerd van nieuwe grondstoffen en helder doorzichtig.

Gewicht N/B
Afmeting

50 x 2 m, 50 x 4 m, 25 x 4 m, 25 x 6 m, 50 x 3 m

Type

Standaard, A-kwaliteit (Helder)

Scroll naar boven