Garantie, retouren en klachten

Garantie & klachten

Garantiebepaling

U heeft, als u de producten gebruikt waarvoor ze bedoelt zijn onder normale omstandigheden, recht op de wettelijke garantie. Mochten er zich binnen de garantie periode gebreken vertonen aan het door u bij ons aangeschafte product dan heeft u recht op een vervangend artikel of reparatie van het artikel. U dient foliewinkel.com binnen 30 dagen na ontdekking van het gebrek op de hoogte te stellen. U heeft geen recht op garantie indien;
-sprake is van foutief of onoordeelkundig gebruik, zoals het niet opvolgen van de bijgeleverde gebruiksaanwijzing
-de schade is ontstaan door opzet of grove nalatigheid
-Eggink Merchandise niet binnen de gestelde termijn op de hoogte is gebracht van het defect
-sprake is van overmacht van buitenaf, waaronder bijvoorbeeld (doch niet uitsluitend) blikseminslag, stroomuitval, natuurrampen.
-de schade is ontstaan door poging tot reparatie door niet gecertificeerde reparateurs.

Procedure

Heeft u een artikel welke een gebrek vertoont. Dan is dit de procedure om uw garantie te claimen:
1. U stelt Eggink Merchandise op de hoogte. Dit kan telefonisch, per mail of schriftelijk.
2. U zendt het artikel na overleg naar retour naar Eggink Merchandise of u brengt het artikel langs op onze vestiging, vergezeld met (een kopie van) de aankoopfactuur. Voor adressen, zie de pagina met onze contactgegevens. Let er op dat u zelf zorg dient te dragen voor voldoende frankering van het pakket! Helaas dekt de garantie eventuele transport en/of verzendkosten niet.
3. Als Eggink Merchandise het artikel retour ontvangen heeft wordt u op de hoogte gesteld. en zal direct na ontvangst contact met u opnemen en u informeren over het artikel, de levertijd van het vervangende of gerepareerde artikel en eventuele andere zaken die van toepassing zijn.

Wij geven om onze producten en doen er alles aan om ons product in goede staat aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

Klachten

Aangezien elke type folie een specifieke toepassing heeft waarvoor deze gebruikt dient te worden is eventuele schade door verkeerd gebruik uitgesloten van garantie.
Folie en producten die speciaal op maat gemaakt zijn kunnen niet geretourneerd worden.

Klachten
Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door contact met ons op te nemen via ons contactformulier (telefoon of e-mail). Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via een speciaal daarvoor opgezette pagina.

Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Retour zenden van producten

Het kan voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen.
Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom u de bestelling toch niet zou willen hebben.
Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen.
U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd.
Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening.
Deze kosten bedragen circa € 13,50 per pakket wanneer wij dit voor u regelen, u hoeft dan niets te doen de pakketdienst komt bij u het pakket weer ophalen en neemt de pakketzegel mee.
Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder als u zelf het pakket wilt terugsturen.
Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden.

Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen.
Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

De waardering van foliewinkel.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 54 reviews.
Scroll naar boven